سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ارغوان

نتایج تحقیقات محققان ایرانی نشان داد: حذف صبحانه با توجه به بالا بردن حجم غذای مصرفی می‌تواند باعث افزایش وزن در طولانی مدت شود.

در تحقیقی با بررسی اثرات نامطلوب حذف صبحانه بر حساسیت انسولین و غلظت ناشتای خونی چربی‌ها در زنان سالم با وزن نرمال پرداخته است، تاثیر مصرف صبحانه یا حذف آن را بر روی میزان غذای مصرفی، انرژی سوخت و ساز و میزان انسولین، قند و لیپید‌های موجود در گردش خون در زنان سالم با وزن طبیعی را بررسی کند.

در این تحقیق تعداد 10 زن را به صورت تصادفی در دو دوره 14 روزه همراه با مصرف صبحانه (EB) و نیز حذف صبحانه (OB) طی یک دوره دو هفته‌یی به عنوان زمان واسطه بین دو دوره مداخله مورد مطالعه قرار داد.

در دوره (EB) داوطلبین صبحانه خود را شامل Cereal و شیرکم چرب در ساعت 8 صبح استفاده کردند، سپس در ساعت 10:30 الی 11 صبح یک شکلات خورده‌اند .

در دوره (OB)، داوطلبین صبحانه نخورده و در ساعت 10:30 تا 11 صبح همان میزان شکلات و نیز در ساعت 12 تا 13:30 همان میزان Cereal (غذای تهیه شده از غلات) و شیر را که در دوره مصرف صبحانه خوردند را مصرف کردند در بقیه روز در هر دوره مداخله، چهار وعده غذایی را در زمان مشخص داشته‌اند.

همچنین داوطلبان مصرف غذای روزانه خود را در سه روز مشخص در هر دوره مداخله گزارش کردند.

میزان ناشتا و پس از test meal، گلوکز، انسولین، لیپیدها و انرژی سوخت و ساز در ابتدا و انتهای هر دوره مداخله در کلینیک مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج این بررسی نشان داد: غذای مصرفی گزارش شده در دوره EB پایین‌تر از OB بود ولی انرژی سوخت و ساز تغییر معناداری با توجه به دو دوره مداخله نداشت. حذف صبحانه در مقایسه با مصرف آن همچنین همراه با میزان بالاتری از کلسترول توتال و LDL پلاسما در حالت ناشتا بود.

همچنین میزان سطح زیر منحنی جواب انسولین به test meal به طور معناداری پس از دوره همراه با مصرف صبحانه (EB) پایین‌تر از این میزان در دوره پس از حذف صبحانه (OB) بود.

این نتایج می‌افزاید: حذف صبحانه با بالا رفتن میزان ناشتای چربی‌های خون و نیز بالا رفتن میزان مقاومت انسولین پس از صرف غذا همراهست


نوشته شده در جمعه 90/11/21ساعت 9:46 عصر توسط آیناز نظرات ( ) |



Design By : ParsSkin.com